torsdag 14 februari 2013

Fakta om Arktis och Antarktis

Titel: Fakta om Arktis och Antarktis
Språk: Svenska
Författare: Lars Lindberg
Utgivningsår: 2002
Antal sidor:  48 sidor
Baksidetext: Visste du att den nordligaste delen av Sverige faktiskt ligger i Arktis? Det innebär att vår egen ursprungsbefolkning, samerna, faktiskt lever i Arktis. Arktis är alltså inte bara Nordpolen, en punkt i havet längst norrut i isen.
     Visste du att Antarktis är en hel världsdel långt nere i Sydatlanten. Under den väldiga inlandsisen Antarktis ligger fast berg, som ibland skjuter upp sina toppar genom isen. Och längst söderut ligger Sydpolen.
    I den här boken berättas om de berömda upptäckarna som sökte sig till jordens kallaste platser, om deras fasansfulla erfarenheter och märkliga bragder. Om det hårda klimatet som bara finns i söder och isbjörnarna som bara finns i norr. Här berättas också om hur inuiterna lever i norr och vad vetenskapsmännen sysslar med längst i söder.

I Fakta om-serien finns bland annat följande böcker i geografi: Baltikum - Chile - Danmark - Finland - Grekland - Island - Istider och glaciärer - Italien - Kina - Norge - Norra Afrika - Storbritannien - Södra Afrika - Sydöstasien - Tjeckien och Slovakien - Tyskland - USA - Vulkaner och jordbävningar - Österrike och Schweiz

 

Min kommentar:  Tja, vad ska man säga. Den här boken tar på ett sakligt sätt upp natur, miljö och djurliv på Arktis och Antarktis. Man kan också läsa om olika upptäckare, som Andréexpeditionen och Scott... Det här är en bra bok att ge till barn som är nyfikna på den Arktiska och Antarktiska världen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar