lördag 9 februari 2013

Ett Solvarv i Gränna 1993

Titel: Ett Solvarv i Gränna 1993
Språk: Svenska
Författare: Grenna Hembygdsförening
Utgivningsår: 1993
Antal sidor:  100 sidor
Baksidetext: -


Min kommentar:  Temat för den här årgången är skolan. Man kan läsa om hur folkskolan kom till, grundskoletiden 1962-1992, minnen från Knukebo skola och historien om en gammal byskola med mera. Man har också rotat i Gränna Tidning från 1942 och plockat fram godbitarna därifrån.

Men nu till det som jag ser framemot mest av allt när jag läser Solvarvet. Och det är ju höjdpunkterna från det gångna året, och nu handlar det alltså om 1992.

24 januari firar Gränna stad 340 år!

Största vårmarknaden nånsin. Aldrig har väl så många knallar gästat Gränna, säger marknadsgeneralen, korgmakaren Kaj Karlsson. Det är roligt att de hittar hit till Gränna. Många är dessutom här för första gången, men förhoppningsvis inte den sista.

Drygt ett ton polkagrisar har under maj-juni skickats till Spanien i samband med världsutställningen i Sevilla. Intresset för den rödvita karamellen  har varit stort och över vår förväntan, menar Calle Roman på Grenna Polkagriskokeri.

Tusentals öringar är döda i Röttleån i juli månad. Giftutsläpp tycks vara orsaken.

1992 var en rekordsommar på campingen. Monika Johansson och Birgitta Pantzar räknar ner. Campingsommaren har varit över förväntan, med ett par tusen fler övernattningar jämfört med förra året.

I november tas det första steget mot gemensamma lokaler i kvarteret Hjorten, Turistbyrån och museet slår ihop.

I december lockade GBOK:s "Bland tomtar och troll" på Grännaberget omkring 900 personer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar