söndag 26 augusti 2012

Nytt projekt!

För ett par veckor sedan upptäckte jag en blogg om en tjej som under en tvåårsperiod ska läsa minst en bok av Nobelpristagarna i litteratur. Kul projekt tänkte jag. Tänk om man skulle hitta på nåt sånt? Så jag har gått och funderat och funderat. Och idag när jag stod och dammade en av bokyllorna på jobbet, där vi just har våra böcker om Nord- och Sydpolen, och olika expeditioner dit, så kom jag ju på den briljanta idén: jag ska läsa de böcker som vi har till försäljning på jobbet. Och att bara läsa polarlitteraturen är ju förstås ingen match. Nej, nej. Jag ska läsa ALLA böcker vi har till försäljning. Eller ett ex av varje boktitel vi har. Och här på museet/turistbyrån har vi även böcker med lokalhistorisk anknytning och andra lite mer "turistiska" böcker. Det är en salig blandning med andra ord!

Grädden på moset skulle ju självklart vara om jag lyckades med den här bedriften under mitt vikariat på turistbyrån. Det startar den 1 oktober 2012 och avslutas den 31 december 2013. Jag har alltså 65 veckor på mig, om jag inte räknat helt åt fanders!

Nu har jag ju förstås inte räknat ut exakt hur många boktitlar vi har här på jobbet, men det är en herrans massa, så jag kommer då få ligga i!

Så jag önskar mig själv lycka till med det här mastodontprojektet, och de tre böcker jag redan läst, behöver jag ju inte läsa om... Det kommer dock att komma en liten recension om dessa böcker inom kort!